RoRec sprijină Festivalul Roman

”Susţinem şi protejăm tradiţiile şi valorile locale” este sloganul sub care Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec se implică în protejarea şi promovarea datinilor româneşti, RoRec urmând să fie prezentă, în calitate de partener al administraţiei municipale, şi la Festivalul Roman Zalău – Porolissum.
Asociaţia RoRec îşi propune un obiectiv ambiţios: acela ca reciclarea să devină un “obicei”, iar respectul faţă de mediu, care este o valoare în sine, a fiecărei comunităţi, să revină în atitudinea fiecăruia dintre noi. “Asociaţia RoRec s-a implicat constant în promovarea şi sprijinirea tradiţiilor şi valorilor locale, prin parteneriate cu autorităţile din diferite zone ale ţării. Tradiţiile şi datinile sunt parte din ceea ce ne defineşte ca oameni, motiv pentru care trebuie protejate. Însă şi mediul înconjurător trebuie protejat în egală măsură şi de aceea încercăm să îi ajutăm pe locuitori, la rândul nostru, să creeze noi tradiţii şi să-şi formeze noi obiceiuri care să îi ajute să ducă un trai mai bun într-un mediu mai curat şi mai sănătos”, a declarat Andreea Idriceanu Calev, manager de comunicare al RoRec.
Cu ocazia Festivalului Roman Zalău – Porolissum, voluntarii Asociaţiei respective vor fi prezenţi pentru a-i ajuta pe participanţii la eveniment să păstreze curat locul în care petrec timp de trei zile, în acest sens urmând să fie organizate activităţi de informare despre colectarea şi reciclarea corectă a deşeurilor electrice (DEEE). „Festivalul Roman Zalău – Porolissum este cu atât mai important pentru noi cu cât este parte din istoria noastră şi înseamnă transmiterea mai departe, către generaţiile următoare, a valorilor care au condus la crearea poporului nostru. Aşa cum latinii au fost printre primii care au conştientizat nevoia de progres, de la canalizări şi până la celebrele terme romane, şi noi trebuie să conştientizăm că progresul înseamnă protejarea mediului, sustenabilitate, pentru o viaţă mai bună. Ne bucurăm că Asociaţia RoRec este alături de noi şi că, împreună, încercăm să creăm tradiţii moderne, care să ne facă viaţa mai uşoară prin sprijinirea unui mediu mai curat”, a declarat primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu.
Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, înfiinţată de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţă din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclarii şi recuperării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE). În acelaşi timp, RoRec asigură eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

Leave a Comment